Ilmastosi seminaarin yleisöpalaute, väkijoukko keskustelee aiheesta

Yleisöpalaute, Helsingin Messukeskus 15.8.2020

Ilmastosi -seminaari kokoontui 8 puhujan voimin Helsingin Messukeskuksessa. Koronatilanteen vuoksi, tarjosimme yleisölle tilaisuuden katsoa seminaaria suorana lähetyksenä. Sekä pitkämatkalaiset että koronasta huolestuneet selvästi käyttivät tätä vaihtoehtoa mieluusti. Yleisöä paikan päällä oli aika tarkkaan sata. Seminaarin taltiointia on toistaiseksi katsonut noin 5000 henkilöä.

Yleisöpalaute kerättiin seminaarin jälkeen sähköisellä lomakkeella, vastauksia saimme 16% läsnäolleilta ja muutamilta livelähetystä / taltiointia katsoneilta. Palautteen avulla kehitämme seuraavaa seminaaria vieläkin paremmaksi, alla kerromme miten.

Seminaarin kesto (lauantai 9-17)

1 = liian lyhyt, 5=liian pitkä. Kaksi kolmesta piti seminaaria sopivan pituisena, joka neljäs hieman pitkänä, ja joka kahdestoista hieman lyhyenä. Tämän palautteen perusteella, seuraavaa seminaaria voitaisiin lyhentää tunnilla tai parilla, jätä toki kommentti jos olet eri mieltä – onhan jopa kaksipäiväinenkin vaihtoehto.

Seminaaripuhujien määrä

1 = liian vähäinen, 5 = liioiltelu. Puhujien määrää (8) pidettiin erittäin sopivana tämän pituiseen seminaariin, mutta kommenttipalautteissa ilmeni toive että keskustelupaneelille ja yleisökysymyksille tulisi varata enemman aikaa. Palautteen perusteella, pyrimme säilyttämään yli puolen tunnin puheenvuorot puhujille, mutta lisäämään keskustelupaneelin osuutta, joka toki tarkoittaisi tinkimistä puhujien määrässä. Olisiko 6 puhujaa riittävä? Jätä kommenttisi.

Seminaarin tietosisältö

1 = liian yksinkertainen, 5 = liian monimutkainen. Tämä oli meille hyvin tärkeä tieto, ja oli ilo havaita että seminaari koettiin sisällöllisesti miellyttävänä peräti 83% voimin palautteen antajista. Pyrimme säilyttämään jatkossakin sisällön laadukkaana.

Seminaarin parasta antia

40% vastaajista arvosti kaikkia puheita, 30% piti vähintään yhtä vähemmän antoisana, ja 20% arvosti eniten keskustelupaneelia johon osallistuivat kaikki puhujat yhtä aikaa. Muutamat yksittäiset vastaukset tukivat jakaumaa. Palautteen tuloksena voinemme ylpeästi todeta onnistuneemme, lukuunottamatta keskustelupaneelin lyhyyttä, jota selvästi arvostettiin.

Seminaarin materiaali

1 = vähäinen, 5 = liioiteltu. Tarkastimme vastaukset erikseen paikan päältä vastanneilta (16) jotka saivat materiaalina seminaaripasssin, jossa aikataulu, kaulaansa, sekä esitteen, tarkemman aikataulun ja puhujien tieteellisten viitteiden luettelon. Sähköisenä materiaalina jaettiin puhujien esittely ja tapahtuman korona-tiedote etukäteen, sekä tapahtuman taltionti videona jälkikäteen,

Paikan päällä olleista 12/16 piti materiaalia riittävänä, 4/16 vähäisempänä. Pyrimme selvittämään, millaista painettua materiaalia yleisö olisi lisäksi tai tilalle toivonut.

Muista vastanneista, jotka olivat siis sähköisen materiaalin varassa, 9/16 pitivät materiaalin määrää sopivana ja muut vastaukset jakaantuivat tasaisesti. Koko tallenteen jakaminen sai erityiskiitokset. Oletamme sähköisen materiaalin olleen riittävää ja pidämme linjasta kiinni seuraavassakin seminaarissa.

Seminaarin tarjoilu (Messukeskuksen kahvitori)

1 = vähäinen, 5 = liiallinen. Paikan päällä olleista (16) neljä viidestä piti tarjoilua sopivana, ja loput vastaukset jakaantuivat tasan. Yksi palautteista oli henkilöltä, joka selvästi tahallaan halusi haukkua kaiken, mutta ei ollut seminaarissa paikalla.

Tarjolla oli kahvi/tee, sämpylä ja suolainen piiraspala sekä hieman makeaa. Huomioimme seuraavalla kahvituksella kauramaitovaihtoehdon, ja tiedustelemme yleisöltä etukäteen vegaanivaihtoehdon tarvetta. Kiitos palautteesta!

Seminaarin oheistoiminta

1 = vähäinen, 5 = liiallinen. Järjestänä, huolehdimme seminaarin tieteellisen osuuden sujuvuudesta ja tarjoiluista, mutta yhteistyökumppanimme Ilmastofoorumi ry oli pyytänyt sovitusti paikalle kirjaesittelyjä, joille tarjosimme kongressiaulasta tilan. Huomaamme palautteen perusteella että oheistoiminnalle olisi enemmänkin kysyntää, joten pyydämme halukkaita ottamaan yhteyttä yhteistyön merkeissä seuraavaa seminaaria silmälläpitäen. Yhteydenotot info@ilmastosi.fi

Seminaarin ennakkotiedottaminen

1 = vähäinen, 5 = liiallinen, Palautteen perusteella, 63% vastaajista piti ennakkotiedottamista riittävänä, joten satsaamme tähän. Kommenttien perusteella, kyse oli median heikosta ennakkotiedottamisesta sekä omasta markkinoinnistamme, ei niinkään sivuston sisällöstä, mutta jätäthän kommentin mikäli sivustolta puuttui jotain olennaista.

Seminaarin lippuhinnoittelu

1 = halpa, 5 = kallis. Kiitos saamiemme sponsorien, pystyimme pudottamaan lippuhinnasta peräti 83%, ja palautteesta näkyykin että lippua pidettiin sisältöön, tarjontaan ja puitteisiin nähden edullisena, mikä ei yllättänyt. Sponsoreinamme lippuhinnoitteluun toimivat Lappajärven Konetyöstö, ja Wanha Kunnon Isännöinti, Helsinki. Suurkiitos sekä meidän että yleisömme puolesta. Suorastaan loistavasta palautteesta saanemme kuitenkin olla eritysen kiitollisia yhteistyökumppani Ilmastofoorumi ry:lle, joka valitsi ja kutsui tapahtumamme tieteellisen seminaarin puhujat, ja avusti ilmoittautumispisteellä. Pyrimme jatkossakin pitämään sisällön laadukkaana, ja lippuhinnoittelun kohtuullisena tai jopa halpana yhteistyökumppanuuksien avulla. Tarkoituksemme on levittää tieteen sanomaa, ei rahastaa.

KOKONAISVAIKUTELMA

1 = alitti odotukset, 5 = ylitti odotukset. ISO KIITOS !

Sanallisena palautteena, saimme lisäksi huomattavasti kiitollisia kommentteja ja rakentavia ehdotuksia, jotka myös huomioimme kaikki. Seminaarin seuraavaksi toivepaikkakunnaksi eniten ”ääniä” keräsi toistaiseksi Jyväskylä. Jätä kommentti omasta toiveestasi.

Kiitoksia arvokkaasta palutteestanne, jota sopii edelleen jättää sekä lomakkeella että kommenteilla tämän uutisen alle.

EDELLINEN UUTINEN Ilmastosi -seminaari jatkuu televisiossa 23.8. klo 21:00

Jaa tämä uutinen:

2 ajatusta aiheesta “Yleisöpalaute, Helsingin Messukeskus 15.8.2020”

  1. Juhani Isokääntä

    Tulipa hyvvää asiaa.
    Tätä pitäs saaja enempi julikusuuteen, mää ainaki jaan veispuukki kavereille.

Kommentointi on suljettu.